kandidaten

Om livet som läkarstudent

Det är den tid på året

None...då det är dags att sätta sig med jobbansökningar igen. Och helt plötsligt infinner sig en hittills okänd känsla bland kursarna: konkurrens. Fram till nu har vi inte en enda gång ställts mot varandra; vi lottas till olika sjukhus, vi har endast betyget G och IG. Och nu söker vi plötsligt arbete på ganska liknande premisser.

Stämningen i kursen har också påverkats en del: vissa är fantastiskt öppna med sina sommarjobbsproblem, och det kan vara det enda vi pratar om över lunchen, medan andra är alldeles tyst. Om man frågar dem hur de tänker får man ofta svaret att de inte tänkt alls än. Eller hur... Hur kan man inte fundera sig sönder och samman över första läkarjobbet? Och vad hjälper det att vara tyst? Det är bara att titta på kartan så ser man vilka städer som erbjuds, som en kompis uttryckte sig igår.

Själv har jag en ganska klar bild över vad jag vill. Livskrisen har löst sig för E., han har fått AT i sin hemstad en bit norrut. Och jag känner att jag gärna skulle följa med. I andra hand tänkte jag sälja mig dyrt till bäst betalande bemanningsföretag i Finland.

Vad gäller svenska jobb är jag lite kluven till ev fördelar med årets läkarjobb på mitt CV. Antingen ser man det som något framåtsträvande och modigt. Eller så anser man mig (säkert till viss del berättigat) vara fullkomligt idiotiskt ansvarslös som utsätter patienter för en klåpare som mig. Svaret ligger väl i betraktarens öga.
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 En av "konkurrenterna"...
skriven :

Nu förstår jag inte riktigt, hur tänkte du att en erfarenhet skulle kunna vara till nackdel på nått sätt??? Det är väl klart som fan den kommer smälla högst! =)Sen tror jag mycket väl många inte HAR tänkt alls än, snarare än att de sitter och undanhåller nån slags plan. Och jag vet inte, men jag upplever inte alls den konkurrenskänslan du beskriver, snarare tvärtom, att folk tipsar varandra om bra ställen man hört om ryktesvägen, osv. Det gör jag i alla fall. Men det kanske bara är jag som fattat fel och gör mig själv en otjänst, vad vet jag. Så, vart ska du söka?

2 Daniel
skriven :

Du, en klåpare? Knappast! Det gick ju tydligen jättebra för dig i Finland och jag tycker din inställning och yrkesfilosofi är bra mkt bättre än många äldre kollegors. Jag skulle gärna bli din patient!

3 Kaj
skriven :

Hej,

jag undrar om man kan komma i kontakt med dig för att ställa ett par frågor kring hur du ser på ovan ämne.Om det är intressant så får du gärna maila på kaj.bouic@lakarportalen.se så följer jag upp med resonemang och frågor.Vänligen / Kaj

4 Kandidaten
skriven :

Hej på er,Käre "konkurrent": Då har vi upplevt lite olika.

:-) Jag tror också på att tipsa varandra, det kan man ju bara vinna på känns det som. Som sagt, söker vik i en liten stad norrut (publicerar inte namnet pga anonymitet framöver). Annars via bemanningsföretag i Finland. Du Då? ;-)Daniel: Tackar ödmjukast, det var snällt.Kaj: Precis skapat ett mailkonto, kandidat@live.se, där jag kan nås.

5 En av "konkurrenterna"...
skriven :

Jo, jag har hört mycket positivt från olika håll, men själv kommer jag i första hand att söka Örebro, Kalmar, Västervik och ett gäng uppe i Norrbotten. Kanske blir kollegor? ;)