kandidaten

Om livet som läkarstudent

Kära psyk

NoneDet är inte dig det är fel på, det är mig.

När vi först träffades tyckte jag att du verkade spännande och intressant. Jag ville gärna lära känna dig bättre. Jag var nyfiken på dina hemligheter.

I teorin är du fortfarande intressant. När du talar lyssnar jag, trots att du ofta talar alldeles för länge och alldeles tappar tiden. Jag är en god lyssnare men behöver ändå en paus ibland. Och jag skulle uppskatta om du någon gång hann färdigt med det du tänkte säga.

Älskade vän, det är i praktiken du brister. Vi passar inte så bra ihop, du och jag. Kanske för att jag valde en placering som är enorm beroende av patientflödet, och på sistone har det inte varit så stort. Kanske för att jag sedan termin 5 tagit egna patienter för att träna samtalet, medan jag nu sitter bredvid och observerar den enda patient jag träffar per dag. Kanske för att jag trivs med snabba beslut och handling, snarare än detta relativt subjektiva diagnosställande. Kanske för att jag saknar konkreta råd kring konkreta situationer.

Jag vill ändå ge dig en chans i några veckor till. Mest eftersom de flesta specialister och blivande sådana som jag stött på varit fantastiskt trevliga och engagerade, och har tagit emot mig väl.

Det är inte dig det är fel på, det är mig.
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 yetanotherkandidat
skriven :

Nu träffade du verkligen mitt i prick... :)

2 Doktoranden
skriven :

Vilken bra beskrivning.

3 anski
skriven :

Haha! Bra skrivet! :o)

4 C
skriven :

Har läst hela din blogg nu under ett par dagar. Du verkar helt fantastisk! Lycka till med allt!

5 Kandidaten
skriven :

yetanotherkandidat, Doktoranden, anski: tack ska ni ha. Tråkigt för ämnet att vi alla är inne på samma spår dock.C: Oj vilket läsmaraton, och stort tack för komplimangen!

6 Steve
skriven :

:-) Jag funderar på fullt allvar att ge kära Psyk en chans i framtiden. Undrar vem av oss båda som det kommer att vara fel på då...

7 Kandidaten
skriven :

Steve: som sagt: mycket intressant i teorin, och säkert också när man själv får göra något vettigt, tex tala med patienten...

8 Äldre doktor...
skriven :

Från Psyk: Kära Kandidat! Det är inte fel på dig, det är jag som är mångfacetterad och som inte alltid visar upp mig från min bästa sida. Mina mer dysfunktionella sidor (du har visst sett en sådan) behöver jag hjälp med. Kanske du är den jag söker?

Men jag vill inte bara ta, utan även ge i en eventuell kommande relation. Jag är den sista outforskade specialiteten - den sista där diagnostiken är subjektiv på grund av att vi inte vet så mycket om de tillstånd vi diagnosticerar. Det kommer att ändras under din tid som verksam doktor - visst vill du vara med om det? Visst vill du stå längst fram när vi äntligen vänder Cartesius och hans kropp/själ dualism ryggen? Det kan du få göra om du väljer mig. Jag kommer att roa dig, frustrera dig, intressrea dig, överraska dig. Jag kommer att tvinga dig att vända blicken inåt, även när det tar emot, och det kommer att få dig att växa. Jag kommer att tvinga dig att vända blicken utåt, och du kommer att förädlas.

Jag tror inte för ett ögonblick att du någonsin kommer att få ett bättre erbjudande. Och jag vet att när du väl lär känna mig bättre kommer du aldrig att vilja ha någon annan.

Och ingen annan kommer att kunna uppskatta dig - hela dig - så som jag kommer att göra.

Så ge mig en chans. Och en till. Och så ytterligare en.

Du kommer aldrig at ångra dig.

(Om inte annat så visst vore det väl kul att tillbringa livet med en manipulativ liten djävel som jag?)